Balans massage

Het menselijk lichaam kent twee systemen die het zenuwstelsel aansturen; het sympathisch zenuwstelsel en het parasympatisch zenuwstelsel. Waar het sympathisch zenuwstelsel is gekoppeld aan dagelijkse acties zoals opstaan, lopen, zitten, eten en drinken, zorgt het parasympatisch zenuwstelsel voor onbewuste acties in het lichaam zoals slapen, spijsvertering, ademen en zuurstof binden.

Het parasympatisch zenuwstelsel zorgt voor rust en herstel na een actie. Voor een goede gezondheid dienen het sympathisch zenuwstelsel en het parasympatisch zenuwstelsel in balans te zijn.

Het stimuleren van het (para)sympathisch zenuwstelsel kan door middel van aanraking van het lichaam.

De voortdurende stroom van het stresshormoon adrenaline laat de balans doorslaan naar het sympathisch zenuwstelsel. Het parasympatisch zenuwstelsel wordt als het ware uitgeschakeld waardoor de aanmaak van oxytocine stagneert.

Deze stagnatie kan worden opgelost met een Balans behandeling, een geschikte behandeling voor een overbelast zenuwstelsel. Met massage technieken wordt het hormoon oxytocine weer geactiveerd.

Je gezondheid komt in gevaar als, door de waan van de dag, de ruimte voor rust en herstel ontbreekt. Tijdelijke stress kan overgaan in chronische stress. Wanneer je continu over je eigen grenzen gaat en je jezelf onvoldoende rust en herstel gunt, ga je spreekwoordelijk ‘op je tandvlees lopen’. Het lichaam verkeert dan in een constante staat van paraatheid.

Wat houdt deze behandeling in?

 

Een Balans behandeling is de tegenhanger van de dagelijkse hectiek en doorbreekt de permanente stresscyclus. Het draait de kraan van het stresshormoon (sympathisch zenuwstelsel) dicht en opent die van het geluk hormoon oxytocine (parasympatisch zenuwstelsel).

Met een terugkerende behandeling voor een overbelast zenuwstelsel traint dit het ontspanningssysteem. Er wordt getraind op conditionering, waardoor terugkeer naar het parasympatische (weer) een automatisme wordt.

Een Balans behandeling brengt de mens terug bij zijn natuurlijke vermogen om in balans te zijn en zorgt daardoor voor een verbeterde gezondheid.

Tarieven:

40 min = €55.00
60 min = €65.00
90 min = €95.00
120 min = 125.00

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Heb je een laag inkomen? Gelieve ons te contacteren. Samen bekijken we welk tarief passend is.

Bij annulering binnen 24 uur wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

“…the part can never be well unless the whole is well.” – Socrates

Holistische geneeskunde is een vorm van genezing waarbij de hele persoon - lichaam, geest, ziel en emoties

 

BECOME WHOLE AGAIN